Известие

Collapse
No announcement yet.

Чувствителност на спирачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз залагам 50 стотинки на сервото на спирачките

Това с абс-а ми се струва отделен проблем.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      Аз залагам 50 стотинки на сервото на спирачките

Това с абс-а ми се струва отделен проблем.
      Давам ти 1 лв да си оттеглиш залога...
      Иначе и аз пускам спирачката, ако видя, че влизам в дупка.
      Един колега спомена, че предните накладки не били стока, но преди да ги взема четох доста и отвсякъде ги хвалеха (пък и струваха 98 левчета). Иначе и с миналите наклади ми се е случвало това, но много много по-рядко и съвсем за кратко.
      Ще е добре, ако някой горд притежател на такава алфа от София се съгласи да се видим някъде, да сравним поведението на спирачките.

Comment

Колега защо не си провериш предните спирачни маркучи да не са частично разложени отвътре.Пробвай да откачиш маркуча от апарата но да е завит горе в тръбичката,от маркуча направо трябва да тече течността.Ако само капе през няколко секунди или изобщо не излиза на самотек е за смяна.Също виж добре ли се връщат на ръка предните спирачни цилиндърчета и дали накладките не заяждат в супорта.Казвам ти това защото и аз имах разни аномалии с моите и се оказа един полузапушен преден маркуч.

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
          Ще е добре, ако някой горд притежател на такава алфа от София се съгласи да се видим някъде, да сравним поведението на спирачките.
          Аз съм твоя човек, само обаче ми пиши на ЛС да се разберем кога
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Да използвам темата, нещо не ми харесва как спира колата , натискам педала уш няма ход повече , а не спира( смисъл спира но бавно сравнение с преди) , на място като запаля колата и почна да помпя спирачките се чува как изпускат въздух така ли трябва да е ? Иначе и колкото да напомпя педала потъва нормално всески път... Сменях накладки и дискове на всички колела преди има няма 10-12 хил. км.
            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Не трябва да е така, огледай си сервосистемата

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Не трябва да се чува едно съскане ( изпускане на въздух като ги помпя на място при запален мотор?), къде по точно да гледам , че хич не ми харесва как спира колата и си е голяма приключение да се кара...
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                  Не трябва да се чува едно съскане ( изпускане на въздух като ги помпя на място при запален мотор?), къде по точно да гледам , че хич не ми харесва как спира колата и си е голяма приключение да се кара...
                  От написаното по-горе и в този пост,мисля че клапанчето на сервото ти е дало фира.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    От написаното по-горе и в този пост,мисля че клапанчето на сервото ти е дало фира.
                    Утре без колата , значи , колко горе долу е този клапан , че вече почвам да се изнервям всичко ми се развали по тази кола

Comment

Нямам точна представа за цената.Гледам,че в axm-auto е около 6 лв. комплекта за ремонт на сервото,но дали ...?
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Виж няколко часа след като изгасиш колата и извадиш серво клапана дали ще смукне въздух - демек дали държи клапана......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Виж няколко часа след като изгасиш колата и извадиш серво клапана дали ще смукне въздух - демек дали държи клапана......
                          Утре трябва да мина през сервиз , ще пиша ако има развитие.

Comment

Само едно се чудя колега това, нормлано ли е главно го усещам като е на място колата защото няма никакъв шум , запалена е колата , и като натисна спирачките се чува едно съскане или как изпуска въздух? Иначе като дадох кръгче на познат вика ковът много добре , обаче аз си я карам всеки ден и нещо каточе ли не спира така както преди , та затова се чудя дали това изпускане на въздух е проблем или така си правят?

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:52 ----------

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                            Можеш ли да ме насочиш къде точно да гледам , и за какво?

Comment

Сервоаапарат, маркучи, скоби ...

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                                Само едно се чудя колега това, нормлано ли е главно го усещам като е на място колата защото няма никакъв шум , запалена е колата , и като натисна спирачките се чува едно съскане или как изпуска въздух? Иначе като дадох кръгче на познат вика ковът много добре , обаче аз си я карам всеки ден и нещо каточе ли не спира така както преди , та затова се чудя дали това изпускане на въздух е проблем или така си правят?

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:52 ----------

Можеш ли да ме насочиш къде точно да гледам , и за какво?
                                Виж. Като е изгасена колата напомпай докато педала се втвърди. Запали я после и със запалването трябва педала да умекне веднага. Натискаш спирачката и палиш. Още с врътването трябва да умекне. Помпай докато мотора работи. Педала трябва да е мек. Изгаси колата и напомпай спирачката пак. Трябва да можеш да напомпаш поне 3, 4 пъти докато педала втвърди. Ако всичко се случи по този начин значи няма проблем.
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X